May 27, 2020

HARIMAU SELATAN

Page Harimau Selatan

TRILOGI EIN VOLK, EIN REICH, EIN FUHRER

Foto: Hafiz Othman

TRILOGI EIN VOLK, EIN REICH, EIN FUHRER

Pernah dahulu rakyat Jauhar Gamam, setelah Tunku bersetuju untuk ke FAM, insomnia kami hati tak tenteram, terasa mahu mengadap ke balai pasebam. Memujuk Tunku supaya pulang. Hanya Jauhar yang layak untuk Tunku Julang, tak mahu berkongsi kerana Tunku milik empayar daksina seorang.

“Data Sawala Harimau Malaya”

Setelah Tunku berada dalam organisasi,

Tunku menjadi tempat si hati hitam melepaskan geram, dalam setahun bermacam cara untuk mereka lunaskan dendam. Tak cukup media tabloid menjadi mobiliti dalam gerakan menghentam. Distorsi oleh si artifak purba menambah perisa gula dan garam.

“Preskripsi Emansipasi

Tiga ratus enam puluh lima htari lebih atau kurang, Tunku membersihkan organisasi segenap sudut dan ruang, dari atasan hingga ke dasar, membersihkan FAM Tunku Fokus tidak tersasar, Teoretis menjadikan pengurusan FAM terbilang, sejarah lama Tunku pastikan tidak akan berulang.

Tetapi dalam masa antropologi Tunku keatas badan induk, ada juga yang memerhati gerak kerja dan tindak tanduk. Hati tidak tenteram mereka mula muram, hari-hari mereka menjadi suram, akibat kantung berisi yang bakal berkurang. Maka menantilah mereka menunggu peluang, otak jahat mula bercambah juga berkembang, menjatuhkan Tunku itu equivocal untuk dijuang.

 

” Pluraliti Dikotomi”

Kerana merasa kritikal masalah serius, lalu berubahlah mereka menjadi rebelius. Maka hati rakyat Malaya disuntikan Virus, metode Tunku difitnah sering tak tulus.

Sinisme di Malaya berjaya diwujudkan, segregasi pula berjaya dipercambahkan, hilang segala rasa pertimbangan, kejatuhan Tunku operasional utama mereka aturkan.

Penampilan metafizika hanya sekilas,
Segala usaha Tunku mereka anggap tak ikhlas, selama ini mereka culas, mentadbir organisasi bagai tak tuntas.

Foto: JOHOR Southern Tigers

“Umpama Terminologi Selamat Tinggal”

Di Kongres FMLLP kali kedua, Tanpa berselindung Tunku mulakan bicara,
Bagai satu ceritera yang berakhir dengan gembira, akhirnya segalanya terjadi juga, Pada petang Ahad dua puluh lima bulan tiga, perletakkan jawatan Tunku diumumkan secara rasminya.

“Kita sudah bersendirian dan terus akan bersendirian,
Kita sudah berseorangan dan pasti tetap berseorangan”

Prognosis keputusan ini pastinya muktamad, Tidak boleh dipujuk supaya jangan tinggalkan tempat, barisan exco terpaksa menerima hakikat, tidak dapat menahan langkah keluar yang telah Tunku buat.

” Tanda Rigor Mortis Harimau Malaya”

Sebenarnya dari sudut negatifnya, besar kerugian buat Rakyat Malaya, sudah diberikan VVS1 berharga dikongsi bersama, namun tidak dihargai segala karisma. Kerana aspirasi menjatuhkan JDT, obligasi Tunku mereka tolak walau dalam abject mahupun agony.

Paradoks Filsafat”

Kini,

Peluang kedua pasti tidak akan diberi, setelah Tunku memilih untuk pergi, FAM ditinggalkan namun masih alokasi, segala multivitamin telah Tunku regulasi. Rasanya sudah cukup komprehensif segala gizi. Berdiri pun megah, gagah ada stadardisasi. Hanya perlu diteruskan oleh calon pengganti peyambung legasi. Terpulang mahu destruktif atau reformasi.

Aurora Biosfer”

Di Larkin Tunku bersemayam domisili, tempat menjanjikan bahagia aman yang asli, jadikan Jauhar umpama pusat tata surya, mereka akan terikat kerana kuat gravitinya, tinggalkan mereka satu ratus tiga puluh ribu tahun cahaya, biar jauh macam planet Haumea.

Teologi artistik Liguistik”

Kepada Tunku yang kami sayangi,

Bantu mereka adalah sia-sia,
Jangan dihirau,
Tinggalkan saja biar mereka dalam anoreksia nervosa,
kritikal tidak cerna dan infeksi dispepsia,
Biar kita saja yang maju lalu berjaya.

Kepada penyokong Harimau Selatan yang saya cintai,

Kita akhirnya berjaya atas perjuangan, Tunku pulang dalam dakapan, Ucapan Syukur kita bersimpongan, ini adalah satu kemenangan.

kepada penyokong Bolasepak Malaya yang jauh hatinya,

Taniah,
anda akhirnya memilih bencana, menolak kebaikan dalam
Wacana. Semoga terhindar dari malapetaka. Hari mendatang moga tiada yatana.

Tulus ingatan buat Malaya”

Awal-awal lagi kami mahu berpesan, kepada Malaya kami ikhlas untuk ingatkan, moga simpan buat jadi pedoman, segera sediakan secukupnya anti-depresan, juga jangan lupa anti-konvulsan. Untuk menghilang kelak rasa menyesal beterusan.

Foto: JOHOR Southern Tigers

Akhir kalam,

“A man who doesn’t spend time with his family can never be a real man”- Don Vito Carleone.

Welcome Home Daddy!

Arbeit macht Frei!! Kita Raikan!!!!!!!!

Artistik dari manusia satu denyut

Terimalah,

TRILOGI EIN VOLK, EIN REICH, EIN FUHRER”

Congak corak taktikal bergerak
Nampak tegak rentak bergolak
Gempur tempur jangan tersungkur
Merah tak kabur biru tak luntur

Merah itu darahmu,biru itu nyawamu
??

Dayung sudah ditangan,perahu sudah di air,
Elok kata dalam muafakat,buruk kata luar muafakat

-cheritha sudah tammat-

Oleh: Hafiz Othman

Share this...
Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
  •  
  •  
  •  
  •  
  • 237
    Shares